TERAPEVTSKE MASAŽE

Masaža Eterra

Masaža Eterra

Masaža z ventuzami

Masaža z ventuzami

Športna masaža

Športna masaža

Limfna drenaža

Limfna drenaža

Refleksna masaža stopal

Refleksna masaža stopal

MASAŽA ETERRA

 

Je »hišna« masaža oziroma kombinirana masaža različnih masažnih tehnik, ki temeljijo na pridobljenem znanju in izkušnjah. Zaradi čedalje hitrejšega in vedno bolj stresnega načina življenja, sem masažo zasnovala tako, da se osredotočam predvsem na lajšanje mišičnih težav v ramenskem obroču in ledvenem predelu, saj se zaradi prisilne drže, stresa in drugih dejavnikov na teh dveh mestih najpogosteje pojavijo težave. Po potrebi pri masaži z uporabo ventuz in akupresuro pomagam odpraviti energijske blokade, ki nastanejo kot posledice stresa, travme ali poškodbe, ter so lahko vzrok za veliko zdravstvenih težav.

REFLEKSNA MASAŽA STOPAL -

KITAJSKI STIL

Stopala so odraz našega telesa, saj se ravno na stopalih nahajajo senzorji živcev notranjih organov. Pri refleksni masaži stopal obdelujemo refleksne točke na stopalu, preko katerih vzpostavimo uravnotežen pretok energije skozi celo telo in sprostimo mehanizem samozdravljenja. Refleksna masaža stopal je del kitajske tradicionalne medicine in pomaga uravnotežiti nepravilnosti, ki se pojavijo v obliki bolezni, nesreč ali neprimernega življenjskega sloga.

 

Refleksna masaža stopal se uporablja tako za sprostitvene kot tudi terapevtske namene. Pomaga pri nespečnosti, zmanjšuje stres, mišično napetost in utrujenost, blaži prebavne motnje, znižuje visok krvni tlak in zdravi ponavljajoča se vnetja (ledvice, mehur).

ŠPORTNA MASAŽA

 

 Športna masaža je specializirana masaža, namenjena tako rekreativcem kot vrhunskim športnikom. Tehnike športne masaže se osredotočajo na posebne mišične skupine, aktivne v posameznem športu. Športna masaža služi pripravi in ohranjanju športnikove forme ter preprečevanju možnih poškodb. Cilj terapije je tudi povrniti normalno neboleče gibanje, koordinacijo ter funkcionalno stanje pred poškodbo. 

MASAŽA NOG Z REFLEKSNO MASAŽO STOPAL

 

 

Masaža nog z refleksno masažo stopal sodi med terapevtske masaže. Masažo nog priporočam pri utrujenih, težkih nogah, krčni odrevenelosti mišic in motnjah v cirkulaciji. 

S prilagojenimi masažnimi tehnikami  (glede na zdravstveno stanje posameznika) pripomoremo k boljšemu počutju in lahkotnejšemu koraku. Namenjena je vsem, ki nimate krčnih žil. Z refleksno masažo stopal vzpostavimo notranje ravnovesje v telesu, dosežemo globoko sprostitev, pospešimo razstrupljanje telesa in izboljšamo njegovo prekrvavitev.

 

TUINA MASAŽA

 

Tuina je sestavna oblika terapije, ki je nastala pred več kot 4000 leti na Kitajskem in je še vedno veja tradicionalne kitajske medicine. Združuje znanje raznih masažnih tehnik, poteka meridianov, lege akupresurnih točk ter teorije petih elementov.

Meridiani so energetske poti v človekovem telesu, po katerih teče življenjska energija – Qi (ki, či). Naloga meridianov je, da hranijo in oskrbujejo z energijo celo telo, energijsko napajajo pripadajoči organ, vzdržujejo ravnovesje med ženskim in moškim počelom (jin-jang), povezujejo telo v energijsko celoto,  opravljajo obrambno funkcijo ter odražajo simptome in stanje v organih in telesu. 

Tuina masaža je masažna tehnika, ki s pomočjo meridianov in akupresurnih točk odstranjuje blokade v pretoku energije, krepi imunski sistem, omogoča odkrivanje že nastalih energetskih neravnovesij, sprošča, revitalizira in tako preprečuje nastajanje bolezni.

LIMFNA DRENAŽA PO Dr. VODDERJU

 

Je nežna manualna metoda za stimuliranje limfnega ožilja. Z limfno drenažo med drugim tudi spodbujamo in pospešimo odstranjevanje odpadnih snovi ter odvečnih tekočin iz telesa. Pravijo ji tudi lepotilna masaža, saj dolgotrajno izboljšuje videz kože in celega telesa ter je zelo primerna metoda za razstrupljanje.

Poleg drenažnega učinka limfna drenaža tudi zmanjšuje bolečine, krepi imunski sistem in deluje antistresno.

Indikacije limfne drenaže so številne. V kozmetiki se uporablja za odpravljanje celulita in zabuhlosti, ohranjanje tonusa kože, zdravljenje problematične kože (akne) in kot  preventiva pri zatekanju nog. Uporablja se tudi v medicinske namene pri zmanjševanju edemov, po operativnih posegih, pri opeklinah in brazgotinah, motnjah prebavnega trakta ter lokalnih in kroničnih vnetjih respiratornega trakta.

ANTICELULITNA MASAŽA Z VAKUUMOM

 

 

Vakuumska masaža je stara terapevtska tehnika, najbolj razvita na Kitajskem v okviru kitajske tradicionalne medicine (TKM). Uporablja se za raztapljanje celulita, zmanjševanje oteklin in preoblikovanje telesa. Z uporabo ventuz (vakuum) učinek masaže še povečamo, saj bolj stimuliramo cirkulacijo krvi in pretok limfe, izboljšujemo presnovo in povečujemo mišični tonus. Rezultat masaže je lepša, čvrstejša, prožnejša in bolj napeta koža.

Ventuze so stekleni, plastični ali silikonski kozarci, ki jih terapevt polaga na telo pacienta. Po kitajski doktrini se jih uporablja za detoksikacijo in za odstranjevanje odvečne vlage in vetrov iz telesa. Uporaba izboljšuje pretok či-ja in krvi ter zmanjšuje krvni tlak. Pri anticelulitni masaži ventuze uporabljamo na bedrih, zadnjici, trebuhu, bokih in rokah.

 

REZERVACIJA

 TERMINA

 

040/426 -748

 

masaze.eterra@gmail.com

URNIK

 

po dogovoru

 

Zdravstveni dom Postojna

2. nadstropje desno